06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Veel onderwerpen zijn gepasseerd in de opleiding Lopend VP bedrijf. Onderwerpen allemaal onlosmakelijk verbonden aan het ondernemerschap. Zo ook belasting en financiële zaken. Niet mijn ding… En juist doordat het me veel moeite kost, zweethanden en stress veroorzaakt, kost het ook overdreven veel tijd en energie. Die tijd en energie wil ik liever besteden aan dingen waar ik wel plezier aan beleef. Dan komt de vraag of je het nog wel wilt doen?

Op welk moment besluit je om werk uit te besteden, om tegen jezelf te zeggen: dit doe ik niet meer, dit geeft mij geen energie? Dat is een keuze, zelf alles doen of iemand naast je die met je mee kijkt en taken overneemt. In ieder geval wil je die ander vertrouwen voordat je met hem of haar in zee gaat. Je wilt hem of haar kennen of je kent haar al en gunt de opdracht. Er is in ieder geval een klik. Daar is tijd voor nodig of je bent op het juiste moment op de juiste plek dat je in contact komt met de mensen die je nodig hebt. En dan is persoonlijk contact erg belangrijk.

Eerste hulplijn

Gelukkig heb ik een eerste hulplijn die verstand heeft van bijvoorbeeld die telkens terugkerende inkomstenbelasting. Die hulplijn is dicht bij huis, mijn man. Daarvoor heb ik niemand anders nodig. Dat noem ik ondersteuning op maat. Ondersteuning op maat is ondersteuning die je als ondernemer op het juiste moment en naar wens krijgt van iemand die je vertrouwt en goed is in wat hij of zij doet.

Voordat je zover bent maak je contact en hebt een paar goede gesprekken om elkaar beter te leren kennen. Dit zijn waardevolle gesprekken waarbij je onderzoekt hoe je elkaar kunt helpen en versterken. Vragen beantwoorden, interesse in elkaars werkgebied, hulp bieden of iemand anders aanbevelen.

Zo ontmoette ik Jolande, Van Nieuwkerk Belastingadvies. Zij weet waar ze het over heeft. Via de opleiding leerde ik Jonna kennen, nu volop in een leerproces en dringend op zoek naar een stageplek ‘Statistieken en financiële zaken’. Maar misschien is zij al voorzien terwijl ik dit publiceer. En Myra, een Virtueel Assistent uit het zuiden van het land, voor de heerlijk nuchtere en open 2 maandelijkse werkoverleggen ben ik haar dankbaar. Zo werd ik via LinkedIn voorgesteld aan Marian van Offeren, een virtueel assistent met een breed netwerk, een netwerk dat loont. De gesprekken die daar uit voortkomen maken mij blij en geven veel. Door te bouwen aan vertrouwen, connecten met elkaar, elkaar te helpen en werk te gunnen, bouw je een warme omgeving waarin je je prettig voelt en vertrouwen creëert. Het gaat in die gesprekken met ondernemers dus niet alleen om werk eruit halen of geld verdienen, maar meer nog om de verbinding en het samenwerken. Wie zou jij willen aanbevelen, voordragen of voorstellen? Deel het hieronder en/ of via LinkedIn. Ik ben benieuwd!

 

#gevenloont #testimonial #VirtueelProfessional #sterkevrouwen #inkomstenbelasting #uitbesteden #virtueelassistent #belastingdienst

Share This