06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Al eerder schreef ik over de gesprekken die ik voerde met ondernemers. Deze manier van contact met ondernemers zoeken en netwerken staat bij mij op nummer 1. Gewoon omdat over het algemeen persoonlijk contact veel brengt. Je leert veel meer over de ondernemer en hoe hij werkt, over zijn bedrijf, de branche en het ondernemerschap. Je legt waardevol en nieuw contact en je genereert meer inzichten. De gesprekken leiden vaak tot vragen en onderzoek of bepaalde zaken uit te besteden vruchten afwerpt.

Met veel belangstelling luister ik hoe de ondernemer met bevlogenheid het bedrijf runnen. De ondernemer heeft vaak wel ideeën over bepaalde taken die je echt op moet pakken wil je mee met de digitalisering. Ook (meer) zichtbaarheid creëren, daar waar jouw klant is, heeft (nog) geen prioriteit. En als je al meer podium wilt hebben voor je bedrijf of product, hoe doe je dat dan? En wie doet dat dan? Je hebt niet alle kennis en expertise voor handen. Het gebeurt nogal eens dat sociale media, huisstijl, verzorgen van een brochure en een actuele website ongestructureerd wordt opgepakt. Het wordt ‘er even bij gedaan’ door collega’s. Of als éénpitter doe je die klussen op een regenachtige dag.

Samenwerken

Ik leg tijdens die gesprekken uit hoe het is om te werken met een virtueel professional (VP) en vertel over het maatwerk en de uren per week die gemakkelijk kunnen worden aangepast. Het is fijn om als ondernemer te kunnen samenwerken en samen zaken op te pakken. Ik help en schakel tussen derden zoals de webdesigner of drukker. De ondernemer krijgt lucht om te werken aan klantcontact, visie, de ontwikkeling en de toekomst van zijn bedrijf. Hij of zij krijgt meer rust door de wetenschap dat de takenlijst slinkt. Wanneer je samen werkt met mij kun je erop vertrouwen dat zaken oppak en uitwerk, verbeter of vernieuw, zoals afgesproken. De effectieve manier van ondersteunen is de kracht van het werken met een virtueel professional of liever gezegd, een zelfstandig ondernemer die zijn of haar vak verstaat.

Neem even de tijd

Neem even de tijd, gun jezelf een pas op de plaats en kom daarna in actie. Actie om stappen te ondernemen en orde op zaken te stellen en (nieuwe) zaken op te pakken. Geef jezelf die ruimte. En als je wilt help ik je daar graag bij. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt als ondernemer, wat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

.

Share This