06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

De huidige vorm van communicatie heeft een extra uitdaging en vergt discipline om je niet te laten leiden door de media, want de media is een groot onderdeel van ons bestaan geworden. Verbindende communicatie in deze tijd is belangrijker dan ooit.

Betteke van Ruler, emeritus-hoogleraar communicatiewetenschappen, zegt in een interview in Trouw: “Maar ik merk dat mensen zoveel aan hun hoofd hebben dat ze zich er eigenlijk niet echt bewust van zijn wat ze zeggen. Maar het wordt steeds belangrijker. Wat je vandaag zegt en hoe je het zegt, heeft gevolgen voor hoe andere mensen morgen op jou reageren. Goede communicatie impliceert dat je voortdurend afstemt met een ander. En die ander hoeft niet per se tegenover je te zitten.”

Goede bedoelingen op sociale media worden afgeschoten

Mooie rake woorden. Ik maak regelmatig mee dat goede bedoelingen op sociale media worden afgeschoten. Ik denk dat de mens die dat doet, dus de ander afkraken, de grond in boren of discriminerende woorden verspreiden, zich niet bewust is van welke verwonding dit kan achterlaten bij de ontvanger / lezer. We zijn druk, zitten veel in ons hoofd, zegt Betteke. Daardoor kunnen we wel eens dingen eruit flappen die zeer kwetsend zijn en worden ervaren als ernstig pijnlijk. De socials maken het eruit flappen eenvoudiger. 1 Klik, paar woorden en boem! Je hebt je emoties gelost.

Wat vind ik er nu van – Does lief!

En ik, wat vind ik er nu van? Ik ben soms zo naïef en heb moeite met sommige reacties van mensen die de ander pijn doen, waardoor hij of zij zich verdrietig voelt of niet geaccepteerd zoals hij of zij is. Vrijheid van meningsuiting van beide kanten. Maar dat kan en mag wat mij betreft wel met een beetje meer respect voor elkaar. Bekijk de dingen vanuit andermans perspectief. Does lief! Dus ja, de huidige communicatie vergt een andere manier van bewust zijn. Het is een mooi interview met een bijzondere vrouw. Lees het vooral als het je interesseert.

Wil je meer weten over hoe ik werk, mijn dienstverlening? Hoe ik communiceer? Volg mij dan op LinkedIn of Facebook. Een afspraak maken is beter

Share This