06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Wat doe jij in de zomertijd?

Het is zo fijn zodra de vakantie aanbreekt de klussen te doen die je als zzp-er nogal eens laat liggen. Werk dat meestal gaat over jouw business. Werk dat vaak als laatste wordt gedaan. Is jouw zomertijd een komkommertijd waar niets nieuwswaardig gebeurt, is het de tijd om te luieren? Of moet je vol aan de bak om achterstanden weg te werken en ga je aan de slag met de stapel to do die altijd maar blijft liggen. En waar komt de term komkommertijd eigenlijk vandaan?

De term komkommertijd

Komkommertijd is een term voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws of handel is.

De media gebruiken het nogal eens en zeggen dat berichten in de komkommertijd weinig of geen nieuwswaarde hebben. Het komkommerseizoen was voorheen altijd in de zomer – voor de kwekers een drukke tijd, maar in veel andere vakgebieden was er dan juist niets te doen. Omdat die seizoenen samenvielen, werd komkommertijd meer en meer geassocieerd met het gebrek aan nieuws en activiteiten. Als geen ander kan ik het weten dat voor kwekers juist de zomer mega druk is…

Ik werkte als kind altijd hard in de tuin van mijn vader, ik verdiende mijn eigen zakgeld al op jonge leeftijd. In het Westland noemde je dat kissies papieren. Vakantie? Dat had ik als kind niet. Het was in de tomaten altijd druk in de zomer.

Mijn komkommertijd

Dus, voor mij breekt nu de komkommertijd aan, stilte in de zomer. De stilte die ik nu nodig heb. Ik zie het als een moment om even zaken af te sluiten en wat zaken die zijn blijven liggen op te pakken. Meestal zijn dat dingen voor mijn eigen bedrijven (zoals een website die nog in de maak is). En verder is het een tijd om tot rust te komen en om op te laden.

Mijn komkommertijd is niet direct nieuwswaardig, maar wel relevant voor mij. Want wat een drukke tijd heb ik achter de rug en wat ligt er veel om nog te doen.

Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan. Zowel voor COMM-ON+ als voor Plus Voor Jou.

Na de lockdown hadden veel mensen behoefte aan een plusmomentje en boekten een Reiki behandeling. Weer helemaal naar je kern te rug, tot jezelf komen. Ook de opdrachten voor COMM-ON+ zijn voor een groot deel afgerond, waaronder een huisblad voor Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’, en een flink aantal blogs geschreven voor bijvoorbeeld deze klant. De nodige voorbereidingen zijn getroffen voor Q3 en die worden na de vakantie dan ook opgepakt.

En nu is het even stil.

Geniet ook van de stilte.

Kijk wat op je pad komt.

Kijk wat de zomer / vakantie jou kan bieden.

Meestal ontwaakt de creativiteit dan ook.

Kortom, mijn komkommertijd is een niet-doen-modus en tijd nemen voor rust en ontspanning tijdens de vakantieperiode.

Daarna weer aan de slag.

Herken jij het en wil je met mij sparren over ondersteuning op het gebied van communicatie? Neem dan contact met me op: 06 45 96 25 28 of info@commonplus.nl

Komkommertijd is zomertijd, komkommer met emmer
Share This