06 45 96 25 28 info@commonplus.nl

Mijn kennismaking met ReumaNederland, al een hele tijd geleden, voelde als een warm bad. De organisatie van waaruit ik mensen met reuma begeleid bij de training ReumaUitgedaagd!. Deze dag, RondReuma Live op 12 oktober 2019,  versterkte mijn gevoel: een hechte organisatie met een missie: een betere kwaliteit van leven met reuma.

De collega’s van ReumaNederland delen een passie. Ze werken met hart en ziel voor de organisatie. Iedereen is betrokken en zijn een schakel van de keten het patiëntencongres een succes maken. Ik sprong bij waar nodig, hielp mensen op weg naar hun zaal of workshop en had mijn eigen taak. Het was samen werken en een fijn wij-gevoel.

 

Deze dag bracht mensen met reuma bij elkaar, dé mogelijkheid voor het maken van nieuwe stappen, kennis opdoen van de laatste ontwikkelingen, nieuwe inzichten, in workshops dingen uitproberen en in contact komen met elkaar. Met een opening van Hanna Bervoets, schrijfster van onder andere het boek Welkom in het rijk der zieken, werd de toon gezet: jij bent de piloot en daarom omheen verzamelen we de copiloten die nodig zijn om te leven met een chronische ziekte. De copiloten zijn bijvoorbeeld zorg, beweging en nieuwe stappen maken.

Veel stichtingen en patiëntenverenigingen waren aanwezig en lieten bezoekers zien wat ze doen voor mensen met reuma. Diverse showcases demonstreerden nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken die mogelijkheden bieden voor de toekomst.

De organisatie van RondReuma Live is een lang traject geweest waarbij velen betrokken waren en ik vanaf juni 2019 meedacht en meewerkte. Uiteindelijk is het de keten van kleurrijke schakels die de dag RondReuma Live een succes heeft gemaakt. Mijn inzet was een schakel in het grote geheel, de kleurrijke ketting. Hoe mooi is dat!

Dit event nog eens terug kijken.

Share This