06 45 96 25 28 info@commonplus.nl
Tijdens de start van mijn bedrijf heb ik veel stress ervaren. Ook al weet ik dat dit ondernemerschap op dit moment in mijn leven het beste bij mij past, stress kan ik niet altijd voorkomen. In het blog over het starten van een onderneming schreef ik voor de Academie voor Virtueel Professional (van Petra Fehring) dat starten veel meer inhoudt dan een nummertje halen bij de KvK. ZZP-er zijn geeft ook stress.

Inmiddels ben ik ruim 2 jaar verder en ben ik het zelfstandig ondernemen dankbaar. Dankbaar voor wat dit mij geeft. De vrijheid die ik daardoor ervaar en de manier van werken past volledig bij mijn lijf (met reuma). Daarnaast kan ik de creativiteit laten stromen, omdat ik werk voor en met mensen (bedrijven) waar ik van hou!

En toch is er stress. Stress is op z’n tijd goed, maar als het langer duurt, kan het omslaan naar langdurig ‘onder spanning staan’. Langdurig onder spanning is niet oké voor je gezondheid, lijf en je creativiteit. Door dat ik vaak taken afwissel voorkom ik stress. Daardoor kan mijn lichaam ontspannen en dat vermindert pijn en zorgt voor een pauze in mijn brein. Een moment van rust bouw ik in op verschillende momenten van de dag, daar krijg ik juist inspiratie door.

Week van werkstress 16 t/m 20 november 2020

In deze week met extra aandacht voor werkstress gun ik je een extra moment van rust, een pas op de plaats. Even stil staan en onderzoeken hoe het werkelijk met je gaat. Heb je stress, te veel stress? Bewandel je de weg die je wilt bewandelen, zoals jij het wilt en zonder te veel stress? Ga er op uit, klap je laptop dicht en onderzoek of je jouw pad bewandelt…

METIME

Deze tijd van veel thuiswerken kan nog stressvoller zijn. Wandel vaker en geniet van de kleuren in de herfst. Staar uit het raam. Hoe laat je de energie weer stromen?

Ook dat is mijn ondersteuning

Niet alleen werk wegwerken en taken overnemen van klanten is wat ik als zzp-er doe. Ik zorg ook voor rust en ruimte in het hoofd. Ben jij toe aan die extra paar handen? Schroom niet, neem contact met mij op.

Share This